nybanner

Hydrogenenergi har blitt hovedveien for energiutvikling

I lang tid har hydrogen vært mye brukt som en kjemisk råvaregass i petroleumsraffinering, syntetisk ammoniakk og andre industrier. De siste årene har land rundt om i verden gradvis innsett betydningen av hydrogen i energisystemet og har begynt å kraftig utvikle hydrogenenergi. For tiden har 42 land og regioner i verden utstedt hydrogenenergipolitikk, og ytterligere 36 land og regioner utarbeider hydrogenenergipolitikk. I følge International Hydrogen Energy Commission vil den totale investeringen stige til 500 milliarder dollar innen 2030.

Fra et hydrogenproduksjonsperspektiv produserte Kina alene 37,81 millioner tonn hydrogen i 2022. Som verdens største hydrogenprodusent er Kinas nåværende hovedkilde for hydrogen fortsatt gråhydrogen, som hovedsakelig er kullbasert hydrogenproduksjon, etterfulgt av naturgasshydrogen. produksjon (Hydrogengenerering ved Steam Reforming) og noenHYDROGEN VED METANOL REFORMERINGogTrykksving adsorpsjon hydrogenrensing (PSA-H2), og produksjonen av grå hydrogen vil slippe ut en stor mengde karbondioksid. For å løse dette problemet, lavkarbon fornybar energiproduksjon av hydrogen,karbondioksidfangst, utnyttelses- og lagringsteknologier er i et presserende behov for utvikling; i tillegg vil industrielt biprodukt hydrogen som ikke produserer ytterligere karbondioksid (inkludert omfattende utnyttelse av lette hydrokarboner, koks og klor-alkalikjemikalier) få økende oppmerksomhet. På lang sikt vil fornybar energiproduksjon av hydrogen, inkludert fornybar energi vannelektrolysehydrogenproduksjon, bli den ordinære produksjonsruten for hydrogen.

Fra et applikasjonssynspunkt er nedstrømsapplikasjonen som Kina for tiden fremmer mest kraftig, hydrogenbrenselcellekjøretøyer. Som støtteinfrastruktur for brenselcellekjøretøyer, akselererer også utviklingen av drivstoffstasjoner for hydrogen i Kina. Forskning viser at Kina per april 2023 har bygget/drevet mer enn 350 drivstoffstasjoner for hydrogen; i henhold til planene til ulike provinser, byer og autonome regioner, er det innenlandske målet å bygge nesten 1400 drivstoffstasjoner innen utgangen av 2025. Hydrogen kan ikke bare brukes som en ren energi, men også som et kjemisk råmateriale for å hjelpe selskaper sparer energi og reduserer utslipp, eller syntetiserer avanserte kjemikalier med karbondioksid.


Innleggstid: 13. september 2024